Basispakketten Nieuwe Privacywet

(AVG / GDPR)

 Basis-set privacydocumenten voor de AVG

Vrijwel elke organisatie in Nederland heeft te maken met de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de AVG (Engelse afkorting: de GDPR).

Met behulp van privacydocumenten kunt u uw organisatie ondersteunen bij het voldoen aan deze privacywet.

Welke privacydocumenten heeft u nodig?

Iedere organisatie is anders. Met onze Privacywet Quickscan kunt u voor uw organisatie nagaan welke documenten u nodig heeft. U beantwoordt de vragen in de Quickscan en ontvangt een helder rapport met links naar onze privacytools en -documenten.

Basispakket AVG privacydocumenten

Elke organisatie heeft in ieder geval een basis-set aan privacydocumenten nodig.

Wij hebben drie Basispakketten AVG samengesteld voor organisaties van verschillende omvang en complexiteit van verwerking van persoonsgegevens:

  • Basispakket AVG Eenvoudig: Voor een klein bedrijf, vereniging, stichting of zelfstandige met maar een beperkt aantal activiteiten waarbij persoonsgegevens worden verwerkt.
  • Basispakket AVG Standaard: Voor een gemiddelde organisatie met reguliere activiteiten met verwerkingen van persoonsgegevens.
  • Basispakket AVG Uitgebreid: Voor een middelgrote tot grote organisatie met meerdere activiteiten waarin veel persoonsgegevens worden verwerkt, en waarbij meerdere externe partijen betrokken zijn. 

Dit zijn de privacydocumenten in de drie Basispakketten AVG:


1 Geheimhoudingsverklaring voor werknemers, vrijwilligers en andere betrokken personen
2 Een verwerkersovereenkomst Dienstverleners, Hosting of Cloud (afhankelijk van de situatie)
3 Overeenkomst met ZZP-ers en (eenvoudige verwerkersovereenkomst)

Heeft u maatwerk nodig?

Bent u een wat grotere organisatie dan heeft u waarschijnlijk naast een basis-set privacydocumenten ook maatwerk nodig. Neem hiervoor contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Bent u verwerker en zoekt u een Basispakket?

Bent u verwerker en verwerkt uw organisatie als outsourcingpartner of leverancier veel persoonsgegevens, informeer dan naar ons Verwerkers Pakket AVG.

Developed by Structura. Powered by nopCommerce. Copyright 2023 Smith&Doe. Alle rechten voorbehouden.